İLKOKUL EĞİTİM PROGRAMI
Öğrencilerimizin bireysel farklılıkları göz önüne alınarak çoklu zeka anlayışı doğrultusunda hazırlanan eğitim programımız MEB müfredat programı ile birlikte verilmektedir. Kendini ifade edebilen, özgüveni gelişmiş, sosyal duyarlılığa sahip öğrenciler yetiştirmek en temel hedefimizdir.
Uyguladığımız eğitim programı ile öğrencilerimiz, bilgiye ulaşmada araştırmaya, düşünme becerilerini, iletişim becerilerini ve öz yönetim becerilerini bilinçli bir şekilde geliştirme ve kullanmaya yönlendirilmektedir.
Öğrencilerimizin kendi yetenek, ilgi ve değerlerine uygun bir alanda faaliyet göstermelerinin onları hayata daha iyi hazırlayacağı düşünülerek, kulüp çalışmalarına yer verilmekte, kendi ilgi ve istekleri doğrultusunda katılımları sağlanmaktadır. Böylece günlük hayatında planlı çalışma, boş zamanlarını yararlı bir şekilde değerlendirebilme, başkalarının fikirlerine önem verme ve dinleme
becerileri gelişmektedir. İlkokul eğitim öğretim sürecinde hedeflerimiz;
- Sorgulayan, üreten ve sorun çözebilen,
- Okuma alışkanlığını edinmiş ve bunu geliştirebilen,
- Dili etkili kullanan,
- Duygu ve düşüncelerini sözlü ve yazılı ifade edebilen,
- Bilgiyi araştıran ve yorumlayan,
- Aile ve toplumsal değerlere sahip,
- Bireysel farklılıklara ve farklı kültürlere saygı duyan,
- Bilimsel ve akılcı yolu benimseyen,
- Kendisine, çevresine ve tüm canlılara saygılı; sevgi dolu bireyler yetiştirmektir.
Derslerimizde bilgi teknolojileri, deneyler, grup ve bireysel çalışmalar, sınıf içi oyunlar, yaparak- yaşayarak öğrenme gibi metodlar ile öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini arttırarak onlara performanslarını en üst düzeye çıkarma ve kendilerini en iyi şekilde ifade etme fırsatı tanıyoruz.
Programlarımıza göre düzenlediğimiz gezilerle öğrencilerimizin sosyal açıdan gelişmesini ve öğrendiklerini sosyal hayatla ilişkilendirmesini amaçlamaktayız.
4. sınıftan itibaren öğrencilerimizi, konusunda uzman branş öğretmenleri tarafından desteklenen eğitim-öğretim programıyla alt yapısı kuvvetli ve donanımlı olarak ortaokula hazırlamaktayız.
İlkokulumuzda ölçme ve değerlendirme ile öğretim ayrılmaz bir bütündür. Süreç ya da sonuç odaklı ölçme ve değerlendirmeler ile gelişimleri yakından izlenen öğrencilerimizin, tam öğrenmeye ulaşabilmeleri için her türlü destek ölçme ve değerlendirme birimimiz tarafından özel olarak verilmektedir.
Program sürecinde,
- Öğrencilerimizin bireysel farklılıkları göz önüne alınır.
- Öğrencinin derse aktif olarak katılması sağlanır.
- İş birliğine dayalı, ekip çalışmaları ve problem çözme temelli proje çalışmaları yapılır.
- Yaşayarak, deneyimleyerek öğrenmeleri için uygun ortamlar hazırlanır.
- Ana dilin önemini kavratmak, okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla okuma saati uygulanmaktadır.
Akademik derslerin yanı sıra;
- Yaratıcı Drama
- Görsel Sanatlar
- Resim
- Seramik
- Modern Dans
- Deneylerle Bilim
- Satranç
- Stem
- Robotik Kodlama
- Müzik, Orff eğitimi de verilmektedir.
YABANCI DİL EĞİTİMİ
Çocuklarımıza hayat boyu diğer kültürlerle iletişim kurabilme fırsatı sunmak amacıyla; İngilizce Programımız Common European Framework(CEFR) çerçevesinde hazırlanmıştır. CEFR dilde yeterlilik seviyesini ölçmek için uluslararası bağlamda tanınmış bir standarttır. Öğrencilerimiz bu doğrultuda ilkokul eğitimlerini A2 seviyesinde tamamlamaktadır.
İngilizce eğitimi 1. sınıfta okulöncesi programının devamı olarak başlamakta ve 2. sınıfta da devam etmektedir. 3 ve 4. sınıflarımızda Kur programı uygulanır. İngilizce programımız seviye sınıfları oluşturularak devam eder.
İngilizce öğretmenlerimiz, sınıflarındaki her bir çocuğun ihtiyacına uygun olarak farklılaştırılmış, teşvik edici ve eğlenceli bir dizi aktiviteler uygulamaktadır. Sınıf içi uygulamalar ise bulmaca, okuduğunu anlama çalışmaları, resimler, canlandırma ve geniş çeşitlilikteki İngilizce çocuk kitapları, özgün okuma materyalleri ve şiirleri içerir.
Common European Framework
CEFR, Türkçe deyiş ile, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi, dil yeteneğini tanımlayan 6 seviyeden oluşan uluslararası bir standarttır. Dünya genelinde öğrencilerin dil seviyelerini tanımlamak ve ölçmek için kullanılır. Toplamda 6 seviye vardır. (A1, A2, B1, B2, C1, C2)